Wanneer is het Dierendag?

Één dag per jaar besteden we wereldwijd extra aandacht aan dieren. Deze dag wordt Dierendag genoemd. We vieren Dierendag om te laten zien dat het heel belangrijk is om goed met dieren om te gaan. Vooral huisdieren worden met Dierendag extra verwend. Dierendag is elk jaar op dezelfde dag. Namelijk op 4 oktober. 

Hoelang bestaat Dierendag al?

In 1929 werd 4 oktober tijdens een congres van verenigingen voor de bescherming van dieren uitgeroepen tot Werelddierendag. In Nederland en de rest van de wereld vieren we Dierendag sinds 1930. 

 

 

Wordt Dierendag steeds populairder?

Elk jaar wordt er meer en meer aandacht besteed aan Dierendag. Enerzijds komt dit omdat steeds meer mensen zich bewust worden van de schandalige wijze waarop sommige dieren worden gehouden om de samenleving maar te voorzien van bijvoorbeeld eieren of vlees. Anderzijds komt dit omdat Dierendag steeds commercieler wordt. Bijna de helft van alle Nederlanders heeft een huisdier (hond, kat, konijn, goudvis etc). Er worden voor dieren steeds meer producten ontwikkeld die vooral met Dierendag worden verkocht. 


Bekijk naast wanneer is Dierendag ook
Wanneer is het Moederdag
Wanneer is het Vaderdag
Wanneer is het Linkshandigendag