Tot wanneer krijg je vroegboekkorting?

Vroegboekkorting is een korting die je krijgt als je een vakantie of een reis ver van te voren boekt. Als je ver van te voren boekt kun je als reiziger profiteren van de acties die veel korting kunnen opleveren. Maar tot wanneer kun je gebruik maken van vroegboekkorting? Vroegboekkorting geldt echt alleen als je een aantal maanden van te voren boekt. Als je bijvoorbeeld 1 maand voor je vertrek gaat boeken dan kun je hier geen gebruik van maken. Vroegboekkorting geldt vaak alleen als je minimaal 4 maanden voor de reisdatum een reis of vakantie gaat boeken. 

Wanneer vroegboekkorting voor zomervakantie

Als je wilt profiteren van een vroegboekkorting tijdens je zomervakantie dan is het verstandig om je vakantie in de eerste maanden van het jaar te boeken. Vooral in februari zijn er veel reisorganisaties die massaal vroegboekacties hebben. Als je in deze periode je vakantie boekt dan kan dat veel geld schelen. 

Wanneer vroegboekkorting voor wintervakantie

Als je in de winterperiode de zon wilt opzoeken en wilt profiteren van een vroegboekkorting dan zul je je vakantie in de zomer moeten boeken. In september zijn er veel aanbieders die hoge kortingen geven. Als je wacht met het boeken van je vakantie tot bijvoorbeeld oktober of november dan zul je zien dat de vakantie behoorlijk duurder zal zijn geworden. 

Wanneer krijg je meer korting, bij een last minute of bij vroeg boeken?

Ook als je een vakantie op het laatste moment boekt dan kun je veel korting krijgen. Onderzoek laat echter zien dat wanneer je gebruikt maakt van een vroegboekactie de korting gemiddeld vaak hoger uitpakt dan bij een last minute. Het op tijd boeken van een vakantie kan je dus veel geld schelen. 

Bekijk naast tot wanneer vroegboekkorting ook:
Wanneer vakantiegeld
Wanneer begint de zomer
Wanneer begint de winter
Wanneer begint de lente