Vanaf wanneer mag je je schoen zetten met Sinterklaas?

Kinderen kijken elk jaar weer enorm uit naar de komst van Sinterklaas. Al weken voor pakjesavond (5 december) wordt het hoofd van kinderen op hol gebracht met mooi versierde etalages en reclames op televisie. Ook mogen kinderen vaak hun schoen zetten. Er is echter nog wel eens verwarring over het moment dat kinderen hun schoen mogen zetten. Hieronder staat wanneer dit mag:

 

 

Wanneer schoen zetten:
In principe mogen kinderen hun schoen zetten vanaf het moment dat Sinterklaas met de boot in Nederland aankomt tot Pakjesavond. 

Hoe vaak schoen zetten?

Ouders mogen zelf weten hoe vaak kinderen hun schoen mogen zetten. Veel ouders kiezen er echter voor om dit alleen in het weekend te doen, of alleen op de avond dat Sinterklaas is aangekomen met de boot. 

Wat zijn cadeaus voor in de schoen?

Meestal krijgen kinderen die hun schoen zetten een klein cadeautje of wat snoep. Hierbij kun je denken aan een chocoladeletter of een klein doosje Lego. 

Wat moeten kinderen in de schoen doen?

Veel kinderen die hun schoen zetten laten in hun schoentje een verlanglijstje achter voor Sinterklaas. Daarop staat dan wat ze op pakjesavond willen hebben. Ook een wortel of wat hooi voor het paard van Sinterklaas wordt vaak in het schoentje gedaan. 


Bekijk naast wanneer schoen zetten ook:
Wanneer is Sinterklaas