Wanneer kun je het beste een beukenhaag planten? 

Een beukenhaag geeft in zowel de zomer als in de winter een mooie dichte haag. Waarschijnlijk hierom is het één van de populairste natuurlijke afscheidingen in Nederland. Daarnaast groeit een beukenhaag ook nog eens relatief snel. Als je er voor wilt zorgen dat je beukenhaag er snel mooi uitziet is het wel belangrijk om de beukenhaag op het juiste moment te planten. Er is daarbij eigenlijk maar 1 stelregel; het moet niet te warm of te droog zijn. 

De beste maanden om een beukenhaag te platen zijn in het voorjaar en najaar: januari t/m mei en oktober t/m december. 
De maanden juni, juli, augustus en september zijn te warm.

 

 

Hoe moet je een beukenhaag planten? 

De wortels van beuken kunnen erg slecht tegen wind en zonlicht. Zorg er dus altijd voor dat als u de beuken vervoert u ze niet in blootstelt aan wind en zon. Ook als u ze nog een tijdje in de tuin heeft liggen voordat u ze gaat planten is het verstandig om ze beschut weg te leggen. Daarnaast is het verstandig om de beukenhaag voldoende water te geven nadat u ze heeft gepland.

Moet ik coniferen na het planten nog verder verzorgen?

Beuken hebben een schimmel (mycorrhiza) nodig om goed te kunnen groeien. Deze schimmel kun je in korrelvorm bij het tuincentrum kopen. Dit kun je het beste snel doen nadat je ze hebt geplant. 


Bekijk naast wanneer beukenhaag planten ook:
Wanneer coniferen planten